Om

OM ABROVINK DANSKOMPANI

Kompaniet består av fem verksamma danskonstnärer: Sandra Ingberg, Moa Bobäck, Emilie Kristensson, Malin Spindel och Rebecka Bobäck. Vi är dansare, danspedagoger och koreografer i Stockholm, Falun och Umeå, men Abrovink utgår ifrån Stockholm.

Vi ser möjligheter i att ta dansen till de offentliga platserna så som campingar, arbetsplatser, festivalscener, fritidsgårdar och nattklubbar. Abrovink danskompani vill bidra till ett sprudlande kulturliv i samhället och tillföra något spännande och nyskapande på de platser vi uppträder. Gemensamt för oss i Abrovink, är att vi alla är utbildade och yrkesverksamma danspedagoger. Vi tycker om att utforska dansen som konstform, genom det fysiska arbetet, samt med pedagogiskt och koreografiskt arbete. Vi skapar, improviserar, har kul, utvecklas och utmanas tillsammans.

Abrovink är en del av Artistum Scenproduktion. Produktionsbolaget Artistum grundades 2007. Ett urval av verksamheten sedan dess innefattar bl.a. fem olika sverigeturnéer med familjemusikaler och krogshower. Förutom dessa har Artistums medlemmar också producerat dansföreställningar, en scenisk körföreställning, en konsertserie för operabaryton och marimba, samt ett antal workshops inom musikal. Idag arbetar tio artister och konstnärer inom Artistums olika produktioner. Alla medlemmar har någon form av konstnärlig eftergymnasial utbildning, däribland Dans och Cirkushögskolan, Kulturama, Operahögskolan samt Kungliga musikhögskolan.

Vår kursverksamhet omfattar kurser både för barn upp till vuxna. Utbudet är främst inom musikal och dans, men även andra kurser förekommer. Den största delen av verksamheten är korta intensivkurser och sommarkurser. Det är ett visionärt produktionsbolag som vill utveckla scenkonsten till exempel genom att låta olika konstarter få samverka med varandra.

För att läsa mer om Artistum, se kurs- och föreställningsutbudet klicka här.